World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

OmschrijvingFoto'sVideoLocatie

Afri Leo foundation (Africat North)

In 1989 namen Tammy en haar man Uwe Hoth de veehouderij over van Uwe’s vader. Hun land van ruim 10.000 hectare grenst aan de zuidwest kant van het nationale park Etosha. Hier zagen ze dat boeren vee verloren aan roofdieren en dat zij leeuwen en cheetah’s doden om hun vee te beschermen. Ze trokken zich dit probleem erg aan en richten in 1997 de Afri Leo foundation op. Ondanks dat het project al een aantal jaar bestaat is ze nog relatief klein. De oprichters Tammy en Uwe Hoth werken met een klein groepje mensen. Hun land is eveneens de basis van Afri-Leo Foundation.

In 2010 zijn ze intensief gaan samenwerken met Africat, een grotere organisatie die zich inzet voor alle katachtigen in Namibië. Afri Leo gaat in de toekomst verder als Africat North. Door de samenwerking hopen ze meer te kunnen bereiken.

Doelstelling Afri Leo Foundation

De doelstelling is om een werkbare oplossing te vinden voor het toenemende conflict tussen boeren en roofdieren. Afri Leo heeft al een veelomvattend programma opgezet voor de bescherming van leeuwen in Namibië. Zo is er een voorlichtingsprogramma voor boeren en een educatieprogramma voor schoolkinderen om meer begrip te krijgen voor de roofdieren. Ze doen wetenschappelijk onderzoek naar leeuwen en vangen daar waar nodig leeuwen op in hun opvangcentrum.

De leeuwen van Afri Leo

De Afri-Leo Foundation heeft op dit moment vijf leeuwen in haar bezit. Deze leeuwen kunnen niet terug in de vrije natuur, want de meeste zijn opgegroeid in gevangenschap met als doel om in te zetten voor de plezierjacht. Er zijn helaas mensen die er vele duizenden euro’s voor over hebben om een leeuw in een afgesloten ruimte dood te schieten.  Deze leeuwen kunnen wel een belangrijke rol spelen als ambassadeur voor hun in het wild levende soortgenoten. Toeristen, kinderen en boeren worden regelmatig door Afri-Leo Foundation uitgenodigd waar ze de imponerende dieren van dichtbij kunnen ervaren. Tegelijkertijd kunnen ze alles horen over de problematiek van dit machtige dier.

Educatieproject

Afri-Leo foundation heeft een educatiecentrum welke vooral gebruikt wordt voor schoolkinderen. Kinderen worden daarnaast ook regelmatig uitgenodigd om een paar dagen te blijven op het terrein. Spelenderwijs wordt dan middels allerlei activiteiten, meer vertelt over de leeuw en de problemen die dit dier in hun land ondervindt. De achterliggende gedachte is natuurlijk dat de jeugd de toekomst van morgen is. Omdat steeds meer land wordt teruggegeven aan de zwarte bevolking, ontstaan er meer en meer communal farms. Als de huidige generatie meer begrip voor de leeuw krijgt, kan dit leiden tot meer tolerantie.

Projecten

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pinguïns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife