World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Bedreigingen leeuw

Enkele ondersoorten van de leeuw zijn al uitgestorven. De Indische leeuw komt alleen nog in één reservaat voor. Vier andere ondersoorten leven in verschillende reservaten in Afrika. Ze zijn min of meer bedreigd doordat hun leefomgeving wordt vernietigd en door de oorlogen. Maar de leeuw heeft vooral te lijden onder de jacht. Doordat leeuwen ook vee doden, worden ze als schadelijk beschouwd. In Afrika wordt de leeuw ook bedreigd door FIV (kattenaids).

Bedreigd met uitsterven

Er zijn in Afrika nu nog zo'n 15.000 leeuwen. De leeuw is inmiddels een bedreigde diersoort geworden. De Afrikaanse leeuw staat op de rode lijst van IUCN geclassificeerd als kwetsbaar en de Aziatische of Perzische leeuw als ernstig bedreigd. Tegenwoordig leven er nog ongeveer 350 Aziatische leeuwen in het Gir Nationaal Park en zijn er plannen een tweede populatie op te bouwen in het Palpur-Kuno reservaat.

Bescherming van de leeuw

Omdat er zoveel jacht op de leeuw is gemaakt zijn er nu wereldwijd beschermde gebieden. Je kunt een leeuw beschermen door: reservaten op te kopen en daar streng te controleren of er niet wordt gejaagd. Om het reservaat worden hekken geplaatst zodat de leeuwen niet weglopen en weer bij de stropers in de buurt komen. De reservaten zijn vaak groter dan het oppervlak van Nederland.

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pinguïns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife