World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

OmschrijvingFoto'sVideoLocatie

Elephant Nature Park

Elephant Nature Park is een uniek project op anderhalf uur rijden van de stad Chiang Mai in het noorden van Thailand. Het park is gelegen in een natuurlijke vallei omringd door een rivier en beboste bergen. Sinds de oprichting van dit wildreservaat in 1995, worden hier olifanten opgevangen en verzorgd. De meesten olifanten die bij ENP aankomen zijn wees, gewond of vrijgekocht uit gevangenschap.

Inmiddels wonen er meer dan 30 olifanten in het park samen met buffels, katten en tientallen opgevangen zwerfhonden. De olifantengroep bestaat uit pas geboren baby-olifanten die onder de hoede genomen worden door ‘moeders’ en ‘tantes’ uit de groep. Er zijn zelfs oude ‘dames’ die ouder zijn dan 80 jaar, hetgeen uitzonderlijk oud is voor een olifant.

De olifanten worden gestimuleerd om een zo natuurlijk mogelijk leven te leiden. Ondanks dat de meeste olifanten geen familie zijn van elkaar, hebben zich toch familiaire groepen gevormd. In het park kunnen ze de trauma’s achter zich laten en de rest van hun leven in de vredige natuur doorbrengen.

Held van Azië

Elephant Nature Park is tot stand gekomen dankzij de tomeloze inzet en passie voor olifanten van oprichtster Sangduen Chailert, ook wel Lek genoemd dat Kleintje betekent. Lek is internationaal bekroond voor haar werk, zij werd door het vermaarde blad Time Magazine uitgeroepen tot “Aziatisch held van het jaar 2005”. Daarnaast zijn er verscheidene documentaires uitgezonden door National Geographic, Discovery Channel en de BBC.

Jumbo Express

Naast het wildreservaat heeft Elephant Nature Park de Jumbo Express opgezet. Dit is een mobiele medische voorziening die ingezet wordt om olifanten in de regio van medische zorg te voorzien. Tegelijk met deze activiteiten grijpen ze de gelegenheid aan om lokale bergstammen te voorzien van medicijnen, kleding, speelgoed voor kinderen en educatiemateriaal. Daarnaast zet ENP zich in voor een lobby bij de overheid, het voorlichten van mensen en het redden van olifanten.

Bezoek ENP

Elephant Nature Park biedt mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en ecotoerisme en geeft educatie aan zowel toeristen als lokale bewoners. Je kunt in het park overnachten. Tijdens een bezoek wordt de mogelijkheid geboden om de olifanten te voeren, met de olifanten te badderen in de rivier en de olifanten te observeren in hun natuurlijke omgeving. Vrijwilligers leren meer over de olifanten en werken mee om het project draaiende te houden.

Projecten

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife