World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

OmschrijvingFoto'sVideoLocatie

Elephant Transit Home

ETH Athura Sewana oftewel Elephant Transit Home (ETH) opende haar deuren voor de opvang van olifanten in september 2003. Het olifantenopvang centrum wordt beheerd door het departement van wildlife in Sri Lanka, maar draait grotendeels op de steun van een aantal natuurbeschermingsorganisaties. Het ETH vangt vooral weesolifantjes op die elders in Sri Lanka worden aangetroffen. Vooral door de grote conflicten tussen de mens en de olifant is de populatie wilde olifanten in Sri Lanka met 85% gedaald. Er leven nu nog tussen de 2.000 en 3.000 olifanten in het wild.

De meeste weesjes of gewonde olifanten worden gevonden in het midden en noorden van Sri Lanka. Elephant Transit Home regelt zo snel mogelijk het transport naar het opvangcentrum. Hier wordt er goed voor ze gezorgd, zodat ze kunnen aansterken. In dit prachtige opvangcentrum groeien de olifanten op. Op dit moment ontfermt het ETH zich over 31 baby olifantjes. Ondanks dat ze geen familie zijn van elkaar, vormen ze net als in het wild kuddes. Pas als deze hele kudde er klaar voor is worden ze als groep uitgezet in het natuurlijke wildreservaat Uda Walawe. De meeste groepen blijven ook hier bij elkaar leven. Inmiddels heeft ETH al 65 olifanten kunnen vrijlaten.

Elephant Transit Home is voor een klein bedrag te bezoeken en wordt meestal gecombineerd met een safari in Uda Walawe. Tijdens het bezoek aan ETH kun je zien hoe de jonge olifanten melk gevoerd krijgen.

Uda Walawe National Park

Het natuurreservaat Uda Walawe ligt in het centrale heuvelgebied in het zuidoosten van Sri Lanka. Ongeveer 500 olifanten leven hier. Ze vormen zo’n 100 kuddes. Het park is 32.000 hectare groot en bestaat bestaat uit een mix van verlaten teak plantages, struikgewas en grasland. Er staat een hek om het hele reservaat, dat ervoor zorgt dat de olifanten binnen blijven en mensen en vee buiten. Dit voorkomt veel conflicten. Naast olifanten leven er ook herten, wilde zwijnen, waterbuffels, luipaarden, apen en vele andere diersoorten in het reservaat. Uda Walawe is open voor bezoek. Met een jeep kunnen er fantastische safari’s worden gemaakt.

Projecten

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife