World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile olifant

soorten





populatie

Kenmerken
uiterlijk
dieet
leeftijd
Schouderhoogte
spanwijdte
gewicht

Leefgebied
verspreiding
leefomgeving
leefwijze 

Voortplanting
draagtijd
opvoeding
Jongen per keer 

IUCN status:

Overige feiten:

 

Indische olifant (Elephas Maximus Indicus)
Sri-Lankaanse olifant (Elephas Maximus Maximus)
Sumatraanse olifant (Elephas Maximus Sumatrensis)
Maleisische olifant (Elephas Maximus Sumatrensis)
Borneo pygmee olifant (nog geen latijnse naam) 

28.000 tot 42.000 (ca 30.000 in het wild)


Grijze dikhuid met slurf en slagtanden (mannetjes)
Herbivoor, bladeren, gras, bamboe, groente en fruit
50 tot 70 jaar
200 tot 300 centimeter
400 tot 600 centimeter
2.000 tot 5.000 kilo 


Zuidoost Azie, India en Sri Lanka
Bosrijk schaduwachtig gebied in de buurt van water
Vrouwtjes en jongen in kuddes, mannetjes solitair 


20 tot 22 maanden
Vanaf 12 jaar zijn ze volwassen
1 jong per geboorte

Bedreigd

- Olifanten klapperen met hun oren om af te koelen
- De multifunctionele slurf bevat 100.000 spieren
- Ze slapen ca vier uur per nacht, waarvan ze maximaal
  20 minuten liggen
- De vrouwelijke leider van de groep heet de matriarch
- Olifanten zijn goede zwemmers


Grootte tov de mens
Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife