World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile cheeta

klasse
familie
populatie

Kenmerken
uiterlijk

Leeftijd
lengte
gewicht
snelheid 

Leefgebied
verspreiding
leefomgeving

leefwijze 
Dieet 

Voortplanting
geslachtsrijp
draagtijd
Jongen
opvoeding
zelfstandig 

IUCN status:

Overige feiten:

 

zoogdieren
katachtigen (Felidae)
12.000 tot 15.000


slank atletisch gebouwd, soepel, gespierd, lange poten
geelbruine kleur met ronde zwarte vlekken
10 tot 12 jaar
110 tot 150 cm
35 tot 65 kilo
van 0 tot 96 km per uur in 3 seconde


Voornamelijk in oost en zuidelijk Afrika
uitgestrekte graslanden, halfwoestijn en gebieden met laag struikgewas met goed uitzicht
vrouwtjes solitair of met jongen, mannetjes in groepen
antilopen, vogels en kleine zoogdieren zoals hazen 


bij 2 jaar
90 tot 98 dagen
elke 2 jaar 3 tot 5 welpen
4 tot 6 maanden
bij 18 maanden 

Kwetsbaar

- Cheetah's zijn de snelste landdieren op aarde en kunnen
  van 0 tot 96 km/u halen in 3 seconde 
- Bij het jagen slaat de cheetah een achterpoot van een
  prooi weg zodat deze struikelt
- Na de jacht moet de cheeta 40 minuten uitrusten om op
  adem te komen
- Een groot gedeelte van de vangst van de prooien van de
  cheeta wordt afgepakt door grote roofdieren zoals
  de leeuw en de hyena

Grootte tov de mens

Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife