World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile chimpansee

klasse
orde
familie
populatie

Kenmerken
uiterlijk


leeftijd
lengte
gewicht
Spanwijdte armen 

Leefgebied
verspreiding
leefomgeving
leefwijze

dieet 

Voortplanting
geslachtsrijp
draagtijd
vruchtbaarheid
opvoeding 

IUCN status:

Overige feiten:

zoogdieren (Mammalia)
Primaten (Primates)
Mensapen
150.000 tot 200.000


grote mensaap met lange gespierde armen en lange tenen lichaam bedekt met lange zwarte haren, onbehaard roze tot zwart gezicht.
45 jaar
120 tot 170 centimeter
35 tot 65 kilo
tot 270 centimeter


West- en Centraal-Afrika
bergbossen, dichte oerwouden en halfopen savannen.
leven in (familie)groepen van 15 tot 50 dieren, verdeeld in van samenstelling variërende groepen van 6 tot 10.
fruit, bladeren, noten, schors, insecten, vogeleieren, maar soms ook kleinere apen, vogels en zwijnen 

bij een leeftijd van 12 jaar
8,5 maand
elke 4 jaar 1 jong
3 jaar gezoogd, blijft bij zijn moeder tot hij 8 jaar is 

Bedreigd


  • - ze slapen in bomen en maken
     elke nacht een nest van
      verse bladeren.
    - hun DNA komt voor 98% overeen met dat van de
  •  
  mens.
- om hun gevoelens te uiten gebruiken ze geluiden,
   lichaamstaal en kennen ze verschillende 
  gezichtsuitdrukkingen.
- een chimpansee is 7 keer zo sterk als een
  volwassen man
- chimpansees hebben een hekel aan water en
  kunnen niet zwemmen 

 


Grootte tov de mens
Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife