World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile gorilla

klasse
orde
familie
populatie

Kenmerken
uiterlijk


leeftijd
lengte
gewicht
 
Leefgebied
verspreiding
leefomgeving

leefwijze


dieet 

Voortplanting
geslachtsrijp
draagtijd
vruchtbaarheid
opvoeding 

IUCN status:

Overige feiten:

zoogdieren (Mammalia)
Primaten (Primates)
Mensapen
tot 100.000


grootste mensaap, een groot en sterk lijf met diepliggende ogen lichaam bedekt met lange zwarte haren, onbehaard gezicht
35 jaar
125 tot 175 centimeter
vrouwtjes 70 tot 110 kilo, mannetjes 160 tot 200 kilo


West- en Centraal-Afrika
tropische regenwouden, moerasbossen en mozaïekvegetatie met veel bos
leven in (familie)groepen van 5 tot 10 dieren, de groep bestaat uit een zilverrug (het mannetje), ongeveer drie vrouwtjes en hun nakomelingen
bladeren, stengels, wortels, bloemen en vruchten 


bij een leeftijd van 8 jaar
9 maanden
een vrouwtje krijgt in de loop van haar leven 4 a 5 jongen
Zoogtijd 4 jaar, blijft bij zijn moeder tot hij 8 jaar is 

Ernstig bedreigd

- ons DNA komt voor 95% overeen met de gorilla
- het dominante mannetje heet de zilverrug, vanwege de
  zilvergrijze vacht op zijn rug
- een gorilla laat zijn tanden zien als hij zijn geduld
  verliest
- om te imponeren brult de zilverrug en slaat hij met zijn
  handen op zijn borst
- een gorilla slaapt in een nest van takken op de grond 


Grootte tov de mens

Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife