World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile groene schildpad

klasse
familie 
populatie

Kenmerken
uiterlijk

 

kleur schild
leeftijd
lengte schild
gewicht

Leefgebied
verspreiding
leefomgeving

leefwijze 

Voortplanting
geslachtsrijp
nestgrootte
aantal nesten
frequentie nesten
tijd tot uitkomen
overlevingskans 

IUCN status:

Overige feiten:

 

Reptielen
Zeeschildpad
onbekend 


Hard getekend bovenschild met relatief kleine kop, 2 krachtige voorflippers en 2 achterflippers. Vrouwtjes korte staart, mannetjes langere staart.
Varierend van olijfgroen, bruin tot zwart, witte onderkant.
80 tot 120 jaar
100 tot 150 cm
200 tot 300 kilo 


Alle tropische en soms sub-tropische zeeën en oceanen
Zeebodem bedekt met zeegras en algen, in het paarseizoen in ondiepe wateren rond het geboortestrand
Solitair

30 tot 40 jaar
100 tot 200 eieren per nest
3 tot 6 nesten, gemiddeld om de 10 dagen
Elke 2 tot 4 jaar
60 dagen
1 op de 1.000 bereikt volwassenheid

Bedreigd

- De naam groene schildpad heeft niets te maken met de
  kleur van hun schild, maar het is de kleur van het vet
  waarvan de schildpaddensoep wordt getrokken.
- Schildpadden nesten alleen op het strand waar ze
  geboren zijn
- Ze leggen duizenden kilometers af tussen hun vaste
  voedergebied en het neststrand
- Ze weten het strand terug te vinden op basis van de
  magnetische aardstraling en zeestromingen
- Een babyschildpad moet elke dag zijn eigen gewicht aan
  voedsel eten om te kunnen groeien.
- Schildpadden paren soms wel 12 uur onafgebroken met
  elkaar


Grootte tov de mens
Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife