World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile ijsbeer

populatie
klasse
familie

Kenmerken
uiterlijk


dieet

leeftijd
schouderhoogte
lengte
gewicht

Leefgebied
verspreiding

leefomgeving


leefwijze 

Voortplanting
draagtijd
opvoeding 
jongen per keer

IUCN status:

Overige feiten:

20.000 tot 25.000
Zoogdieren
Beren (Ursidae)


Volledig bedekt met dikke witte vacht behalve op de punt van de neus en onder de poten. Brede poten met klauwen.
Zeerobben, zeehonden, walrussen, beluga walvissen, vis, zeevogels, eieren, bessen en grassen.
20 tot 30 jaar (meestal echter slechts 15 tot 18 jaar)
150 centimeter
180 tot 280 centimeter
300 tot 800 kilo


Noordpoolgebied. Canada, Alaska, Rusland, Noorwegen, Groenland en soms zelfs in IJsland.
Vooral op de Noordelijke IJszee. In de winter op het ijs, in de zomer bij de kust op het land van de omliggende landen.
Solitair, behalve moeder en welpen


7 tot 8 maanden
2 tot 3 jaar bij moeder
2 jongen per keer

Kwetsbaar

- De huid van de ijsbeer is niet wit, maar zwart. Dit houdt
  warmte beter vast.
- Een ijsbeer kan rennen met een snelheid van 40
  kilometer per uur
- De ijsbeer is zo goed geisoleerd en geeft bijna geen
  warmte af. Ze zijn bijna niet te zien op infrarood
  warmtemeters
- De tanden van de ijsbeer groeien elk jaar een beetje,
  waardoor je via de tanden de leeftijd kan bepalen.
- IJsberen kunnen een dood dier op 25 kilometer afstand
  ruiken 


Grootte tov de mens
Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife