World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile jaguar

populatie
klasse
familie

Kenmerken
uiterlijk


dieet


leeftijd
schouderhoogte
lengte
gewicht

Leefgebied
verspreiding
leefomgeving

leefwijze 

Voortplanting
draagtijd
opvoeding 
jongen per keer

IUCN status:

Overige feiten:

15.000
Zoogdieren
Katachtigen (Felidae)


Brede kop, sterke kaken, korte poten en lichtgeel tot roodbruine vacht met zwarte rozetten. Ook zwarte vacht komt voor.
Alles in leefgebied, waaronder herten, tapirs, muizen, apen, vissen en reptielen zoals slangen, schildpadden en kikkers
12 tot16 jaar
65 tot 80 centimeter
110 tot 190 centimeter
45 tot 150 kilo


Zuid- en Midden Amerika en het zuiden van de VS
Van dicht regenwoud tot droogbos en open terrein met rotsen en hogere begroeiing, in de buurt van water
Solitair, behalve moeder en welpen


3 tot 4 maanden
2 jaar bij moeder
1 tot 4 welpen per keer

Bedreigd 

- Jaguars zijn goede vissers
- De jaguar is na de tijger, de leeuw en het luipaard de
  grootste katachtige
- Amazone-indianen vertellen dat jaguars uit het
  regenwoud komen om met kleine kinderen te spelen
- De jaguar is de enige grote kat die niet brult

Grootte tov de mens
Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife