World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile leeuw

soorten


populatie

Kenmerken
uiterlijk


dieet
leeftijd
Schouderhoogte
lengte
gewicht

Leefgebied
verspreiding
leefomgeving
leefwijze 

Voortplanting
draagtijd
opvoeding
Jongen 

IUCN status:

Overige feiten:

 

Afrikaanse leeuw (Pathera leo leo)
Perzische of Aziatische leeuw (Panthera leo persica) 

15.000


De leeuw heeft een brede kop, een korte snuit en relatief kleine, ronde oren. Hij heeft een kortharige asgrijze of zandgele vacht.
zebra's, kafferbuffels, herten en andere grote herbivoren
10 tot 14 jaar
100 tot 128 centimeter
mannetjes 172 tot 300 cm, vrouwtjes 140 tot 192 cm
mannetje 150 tot 280 kg, vrouwtje 100 tot 180 kg


Centraal-,Oost- en Zuid-Africa
open savannen, grasvlakten, struikgebieden, halfwoestijnen
groepsverband


100 dagen
Na 18 maanden zijn ze volwassen
2 tot 6 per worp

Bedreigd

  • de leeuw is de enige katachtige waarbij vrouwtje en mannetje van elkaar verschillen
  • de grote van hun territorium verschilt sterk 
  • een leeuw kan na het eten wel 20 minuten drinken 
  • Vooral de vrouwtjes gaan op jacht

Grootte tov de mens

Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife