World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile orang-oetan

soorten


populatie

Kenmerken
uiterlijk
dieet

leeftijd
lengte
spanwijdte
gewicht

Leefgebied
verspreiding
leefomgeving
leefwijze 

Voortplanting
draagtijd
opvoeding 

IUCN status:

Overige feiten:

 

Borneose orang-oetan (Pongo pygmaeus)
Sumatraanse orang-oetan (Pongo abelii)

Borneose orang-oetan: 12.000
Sumatraanse orang-oetan: 9.000

Langharige oranjerode vacht.
Omnivoor. Voornamelijk fruit en bladeren, maar ook 
boomschors, insecten en sporadisch vlees.
30 tot 40 jaar
120 tot 150 centimeter
225 centimeter van vingertop tot vingertop
40 kilo (vrouwtje) tot 90 kilo (mannetje)


Borneo en Sumatra (Zuidoost Azië)
Tropisch regenwoud
Solitair (behalve moeder met jong)


9 maanden
Jongen blijven 4 tot 6 jaar bij hun moeder 

Ernstig bedreigd

- De naam Orang-oetan betekent in het Maleis "man uit
  het bos"
- Orang-oetans zijn genetisch voor 96,4% gelijk aan de
  mens
- Orang-oetans slapen in nesten in bomen en maken elke
  dag een nieuw nest
- De brul van een mannetje kan tot 17 kilometer verderop
  gehoord worden


Grootte tov de mens
Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife