World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile tijger

populatie
klasse
familie

Kenmerken
uiterlijk

dieet


leeftijd
schouderhoogte
lengte
gewicht
staart

Leefgebied
verspreiding

leefomgeving

leefwijze 

Voortplanting
draagtijd
opvoeding 
jongen per keer 

IUCN status:

Overige feiten:

 

5.000 tot 7.000
Zoogdieren
Katachtigen (Felidae)


Oranjegele vacht met zwarte strepen, lange staart, sterke kaken met lange hoektanden.
Vooral herten, wilde zwijnen, antilopen, gazelles, maar ook jonge olifanten en neushoorns, krokodillen en pythons.
15 tot 20 jaar
100 tot 110 centimeter
150 tot 300 centimeter
140 tot 280 kilo
60 tot 120 centimeter


Zuid- en Zuidoost Azië. India, Bangladesh, Nepal, Siberië, China, Korea, Maleisië, Thailand, Sumatra, Laos, Vietnam
Eigen territorium in tropisch regenwoud, dichte naaldbossen, bamboewoud of Siberische toendra
Solitair, behalve moeder en welpen.


4 maanden
2 tot 3 jaar bij moeder
2 tot 3 jongen per keer

Ernstig bedreigd 

- De tijger kan sprinten met een snelheid van 50 tot 65
  kilometer per uur
- Een tijger kan uit stand tot 10 meter ver springen
- Een brul van een tijger draagt tot 2 kilometer ver
- Om een tijgeraanval te voorkomen draagt men in India
  een masker van een gezicht op het achterhoofd als men
  diep het bos in moet. De tijger heeft het idee heeft dat
  hij continue wordt aangekeken en zoekt een andere
  prooi. 


Grootte tov de mens
Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife