World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile tuimelaar dolfijn

klasse
orde
populatie

Kenmerken
uiterlijk

leeftijd
lengte
gewicht
snelheid 

Leefgebied
verspreiding
leefomgeving

leefwijze 
dieet 

Voortplanting
geslachtsrijp
vruchtbaarheid
opvoeding 


IUCN status:

Overige feiten:

zoogdieren
walvissen (Cetacea)
onbekend


robuust gestroomlijnd lijf met borst-, rug- en staartvin donkergrijs of grijsbruin op de rug, lichte buik
30 jaar
175 tot 400 centimeter
90 tot 650 kilo
normaal 19 km/u, maximaal 30 km/u 


alle koude, gematigde en tropische wateren
zowel in kustgebieden als op volle zee. Sommigen hebben een vaste verblijfplaats anderen migreren
leven in groepen van 20 tot honderden groot
vissoorten, inktvis, garnaal en kril 


vrouwtjes 6 tot 10 jaar, mannetjes 9 tot 13 jaar
elke 2 tot 3 jaar 1 kalf
zoogtijd 18 maanden, het kalf blijft 4 tot 5 jaar bij de moeder 

Niet zorgelijk 

- Dolfijnen hebben grotere hersenen dan de mens
- Voor iedere dolfijn die ze roepen hebben ze een ander
  fluitgeluidje
- Dolfijnen gebruiken gereedschap, zoals sponzen om hun
  neus te beschermen bij het jagen
- Dolfijnen hebben een therapeutische
  rustgevende werking op mensen
- Op een blikje tonijn kun je zien of deze dolfijnvriendelijk
  is gevangen 


Grootte tov de mens
Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife