World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Factfile zwarte neushoorn

soorten



populatie
klasse
orde

Kenmerken
uiterlijk

dieet
leeftijd
Schouderhoogte
lengte
gewicht

Leefgebied
verspreiding
leefomgeving
leefwijze 

Voortplanting
draagtijd
opvoeding
Jongen per keer 

IUCN status:

Overige feiten:

 

Westelijke zwarte neushoorn 
Oostelijke zwarte neushoorn
Zuidwestelijke zwarte neushoorn
Zuidelijke zwarte neushoorn
3.600
Zoogdieren
Onevenhoevigen


Grijze dikhuid, grote kop, kleine ogen, ovalen oren en 2 hoorns op de neus
Bladeren, takjes, fruit en hoog gras
30 tot 45 jaar
140 tot 180 centimeter
300 tot 380 centimeter
800 tot 1.400 kilo


Zuid Afrika, Kenia, Tanzania, Namibië, Zimbabwe, Malawi
Struikachtige savanne en open bosgebieden
Solitair, behalve moeder en kalf


15 tot 16 maanden
vanaf 3 a 4 jaar op zichzelf
1 jong

Ernstig bedreigd

- Met een snelheid van 50 kilometer per uur is de zwarte
  neushoorn het sportmodel onder de neushoorns.
- De voorste van de twee hoorns kan 130 centimeter lang
  worden
- De hoorn groeit 7 centimeter per jaar, maar is ook aan
  slijtage onderhevig
- Neushoorns zijn erg bijziend, maar hun gehoor en reuk
  is uitstekend


Grootte tov de mens
Leefgebied

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife