World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Jaguar

Als grootste katachtig roofdier van Amerika is de jaguar heerser van zijn territorium dat hij met krabsporen markeert. Vooral in de schemer en nacht jaagt hij op vrijwel ieder dier dat in zijn territorium voorkomt. Zelfs vissen en reptielen zoals slangen en schildpadden staan op zijn menu.

De jaguar komt voor in Midden- en Zuid-Amerika en het zuidwesten van de Verenigde Staten. Het leefgebied van de jaguar kan heel verschillend zijn, variërend van het dichtbegroeid regenwoud tot kustwouden. Ook in meer open terrein met struikgewas en hoog grasland is de jaguar te vinden, mits er genoeg dekking is van gras en rotsblokken.

Bij het jagen besluipt de jaguar zijn prooi tot heel dichtbij om zich vervolgens met één grote sprong op de prooi te storten. Deze doodt hij door met zijn kaken de schedel van zijn prooi te breken. Ook het schild van een schildpad bijt hij zonder moeite open. Naast goede jagers zijn het ook goede vissers. Soms zitten ze uren roerloos op een rotsblok of overhangende tak tot er een vis voorbij komt. Deze slaat hij met zijn poot uit het water op de oever.

Jaguars zijn in het wild grotendeels uitgestorven. De jacht op hun prachtige vacht en het versnipperen van hun leefgebied zijn hier de belangrijkste oorzaken van. Ook zijn er boeren die de jaguar dood schieten om hun vee te beschermen.

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife