World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Leefgebied cheeta

De cheeta komt nog voor in Iran en in hooguit 29 Afrikaanse landen. Echter, zowel in Iran (geschatte populatie: 60-100 cheeta’s) als in veel van de Afrikaanse landen leeft nog maar een hele kleine, ernstig bedreigde cheetapopulatie. Van de Afrikaanse landen leveren vooral Kenia en Tanzania (in oostelijk Afrika) en Namibië en Botswana (in zuidelijk Afrika) een belangrijke bijdrage aan de totale cheetapopulatie. Cheeta’s gedijen het best in uitgestrekte, open gebieden waar ze een goed uitzicht hebben over de vlaktes en het gebied moet natuurlijk voorzien zijn van voldoende prooidieren. De cheeta heeft een voorkeur voor open graslanden, halfwoestijnen en gebieden met laag struikgewas.

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pinguïns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife