World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Leefgebied chimpansee

Chimpansees komen in West- en Centraal-Afrika voor. Ze leven daar in bossen, dichte oerwouden, halfopen savannen en in bergbossen. Ze komen er zolang er genoeg fruit te vinden is. Het merendeel van de dag zijn chimpansees bezig met fruit eten en voedsel verzamelen. ’s Middags eindigen ze met wat bladeren, waarna ze ’s avonds een bed van bladeren maken. In hun nest slapen ze vervolgens de hele nacht. Chimpansees vervangen bijna iedere avond hun nest van bladeren. Op die manier zijn ze ervan verzekerd dat er geen beesten zoals luizen in gaan zitten.

Er bestaan vier ondersoorten van de gewone chimpansee, wat te verklaren valt door hun geografische spreiding:

• de West-Afrikaanse chimpansee
• de Centraal-Afrikaanse chimpansee
• de Oostelijke chimpansee
• de chimpansee van Nigeria-Kameroen

Bij deze 4 ondersoorten zijn er enkele fysieke verschillen op te merken: de Centraal-Afrikaanse chimpansee is de grootste en de zwaarste onder de chimpansees. De West-Afrikaanse chimpansee heeft een rose-achtige huidskleur, die donkerder wordt naarmate het dier ouder wordt. De andere ondersoorten daarentegen hebben allemaal een donkerdere huid.

 

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife