World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Leefgebied jaguar

Ooit kwam de jaguar voor in heel Zuid- en Midden-Amerika en het zuidelijk gedeelte van de Verenigde Staten. Vandaag de dag is het verspreidingsgebied een stuk kleiner geworden. In landen als Mexico en Argentinië leven er nog maar een aantal in het wild. In de bovenloop van het Orinoco-bekken in Venezuela zijn de jaguars nog talrijk. De grootste jaguars leven in Mato Grosso in Brazilië.

Jaguars leven in een groot aantal verschillende biotopen, variërend van dichtbegroeid regenwoud tot kustwoud. Maar ook in droogbossen en meer open terrein komen jaguars voor, mits er voldoende dekking is van gras en rotsen om te kunnen jagen. Jaguars zijn goede zwemmers. Ze brengen een groot deel van hun tijd door in het water en gaan niet vaak verder dan 500 meter bij het water vandaan. Hierdoor is er minder concurrentie met de poema die voor zijn leefgebied niet gebonden is aan water.

 

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pinguïns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife