World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Leefwijze pinguin

Pinguïns leven in groepen van 50 tot 100 dieren, met een gelijke verhouding tussen mannetjes en vrouwtjes. Ze leven overdag in het water en tijdens de koele nachten zitten ze op het land. Ze communiceren met elkaar door een ‘balkend’ geroep.

Menu

Afrikaanse pinguïns zijn viseters en ze vangen hun voedsel onder water. Ze eten vooral sardines en ansjovis en soms krill (garnaalachtige), inktvis en schaaldieren. Ze vinden hun voedsel tot 50 kilometer van hun neststranden af.

Voortplanting

Het legseizoen van de Afrikaanse pinguïn verschilt per leefgebied. In Namibië is het legseizoen in november tot december en in Zuid-Afrika is dit in maart tot mei. Pinguïns bouwen hun nest meestal in holen of gaten in de grond, zoals onder wortelpartijen van struiken. Dit beschermt ze tegen de zon. Ze vullen hun nest met takjes en ander restmateriaal of bouwen een nest van stenen. Pinguïns leggen 2 of 3 eieren. De beide ouders lossen elkaar af bij het broeden. Terwijl de ene het ei bebroedt, trekt de andere naar zee om zich te voeden. Na ongeveer 40 dagen komt het ei uit. Zodra het jong is uitgekomen, lossen de ouders elkaar op dezelfde manier af bij het opvoeden van het jong.  

Opvoeding

De eerste twee weken na de geboorte worden de jongen de gehele dag warm gehouden door één van de ouders. Daarna zijn ze in staat zelf hun lichaam op temperatuur te houden. Tot een leeftijd van 8 tot 18 weken hebben de jongen hun babydons, daarna krijgen ze hun volwassen verenkleed. Zwartvoetpinguïns hebben geen gezamenlijke crèches voor de jongen, doordat zij als koppel samenleven tijdens het paren en opvoeden van de jongen. Pinguïns zijn monogaam en vormen een koppel voor het leven.

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pinguïns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife