World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

soorten neushoorns

Zwarte of puntlip neushoorn (Diceros bicornis)

Dit sportmodel onder de neushoorns kan rennen met een snelheid van 50 kilometer per uur en komt voor in Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania, Namibië, Zimbabwe en Malawi. Ondanks de naam is hij grijs van kleur. De zwarte neushoorn heeft 2 hoorns, waarvan de voorste tot 130 centimeter lang kan worden. De schouderhoogte is 140 tot 180 cm met een gewicht van 800 tot 1.400 kilo. Ze eten takjes, bladeren, fruit en lang gras. Ze leven in met struiken begroeide savannen.

Witte of breedlip neushoorn (Ceratotherium simum)

De witte neushoorn is de grootste neushoornsoort en leeft op de open savannen in Zuid-Afrika, Botswana, Namibië, Zimbabwe. Hoewel de naam anders doet vermoeden zijn ze grijs van kleur. Ze hebben 2 hoorns, waarvan de voorste 150 centimeter lang kan worden. De schouderhoogte is170 tot 185 cm en ze wegen 1.400 tot 3.600 kilo. Ze voeden zich voornamelijk met kort gras.

Indische of pantser neushoorn (Rhinoceros unicornis)

De Indische neushoorn komt voor in Nepal en het noordoosten van India. Hun huid lijkt als losse pantserdelen over hun heen te zijn geslagen. Ze hebben één kleine hoorn. De schouderhoogte is 175 tot 200 centimeter en ze wegen 1.800 tot 2.200 kilo. Ze leven vooral in moerassige gebieden waar ze zich voeden met bladeren, fruit, gras en waterplanten.

Sumatraanse neushoorn (Dicerorhinus sumatrensis)

Deze kleinste soort komt voor op Sumatra en in Maleisië. Ze hebben twee hoorns. De schouderhoogte is 120 tot 150 centimeter en ze wegen ongeveer 800 kilo. Ze leven zowel in laaggelegen oerwoud bij waterpoelen als in heuvelachtig bosgebied. Ze eten bladeren, takken, fruit en boombast.

Javaanse neushoorn (Rinoceros sondaicus)

De Javaanse neushoorn komt voor op Java en in Vietnam. Ze hebben één kleine hoorn die niet groter wordt dan 15 centimeter. Ze wegen 900 tot 1.400 kilo en hebben een schouderhoogte van 140 tot 170 centimeter. Ze leven vooral in laaggelegen delen van het regenwoud, daar waar veel waterpoelen zijn. Ze voeden zich met takken en gevallen fruit. Ze planten zich om de vijf jaar voort.

 

 

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pinguïns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife