World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

soorten tijgers

Bengaalse tijger

Ze leven in grasland, (sub)tropisch regenwoud, droogbossen en mangroves in India, Bangladesh en Nepal. Ze zijn met 2 tot 2,7 meter en 140 tot 240 kilo de een na grootste soort. Er zijn ook witte Bengaalse tijgers. Dit zijn geen albino’s, maar zijn genetisch zo bepaald. In het wild zijn witte tijgers kwetsbaarder omdat ze minder goed gecamoufleerd zijn.

Siberische tijger

Leeft op de (besneeuwde) toendra’s en naaldbossen van Siberië, China en Noord-Korea. Dit is de grootste tijgersoort en wordt soms wel 3 meter lang en weegt dan 300 kilo. Siberische tijgers zijn lichter van kleur en hebben minder opvallende strepen en een dikkere vacht die hen beschermd tegen de kou. De Siberische tijger staat ook bekend als Amur, Koreaanse of Mantsjoerije tijger.

Indochinese tijger

Deze soort komt voor in Maleisië, Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja en is donkerder dan andere tijgers en heeft minder strepen. Ze worden 2 tot 2,4 meter lang en wegen 120 tot 200 kilo. De Maleisische tijger wordt soms wel als ondersoort van de Indochinese tijger beschreven.

Sumatraanse tijger

Deze kleinste tijgersoort komt voor op het Indonesische eiland Sumatra. Ze worden 1,9 tot 2,2 meter lang en wegen 100 tot 140 kilo. Hun vacht heeft donkere markeringen en dunne strepen.

Zuid-Chinese tijger

Deze soort leeft in het Zuid-Chinese gebergte en behoort tot de 10 meest bedreigde dieren ter wereld. Er zijn er nog ongeveer 30. De vacht is helder met brede zwarte strepen. Ze worden 1,9 tot 2,3 meter lang en wegen 110 tot 180 kilo. Ze worden ook Amoy of Xiamen tijger genoemd.

De dieren

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife