World of Wildlife maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Stage lopen

Altijd al een keer gorilla's en chimpansees willen verzorgen? Hun geur te ruiken, te voelen hoe zacht ze zijn en met eigen ogen te zien hoe de babychimpansees worden opgevangen? In het Limbe Wildlife Centre in Kameroen is het mogelijk om als vrijwilliger stage te gaan lopen. Je zal met deze stage een unieke ervaring opdoen die je nooit meer zult vergeten.

Je werkt samen met de lokale bevolking en met verschillende soorten bedreigde primaten (mensapen en kleinere apen).

Plaats: Limbe (kustplaatsje ca. 65 km vanaf Douala) in Kameroen.

Aantal dieren: Het Limbe Wildlife Centre geeft onderdak aan in totaal ruim 300 dieren, waaronder vele chimpansees, gorilla’s, bavianen, meerkatten en (man)drillen. Elke soort heeft zijn eigen gedeelte in het opvangcentrum en tijdens je verblijf krijg je de mogelijkheid om op alle verschillende afdelingen te werken.

Manager van het opvangcentrum: Guillaume le Flohic (Fransman)

Contact in Nederland: Stichting World of Wildlife

Voor welke studenten: Alle studenten van dierenopleidingen

Kosten: Er zijn aan deze stage wel kosten verbonden. Deze zijn hetzelfde als voor het vrijwilligerswerk. Kijk hiervoor bij verblijfsduur en kosten.

Duur van de stage: De stage kan zolang of zo kort als jij wil. Vanaf 1 week tot meerdere maanden.

Accommodatie: Je verblijft vlakbij het opvangcentrum in een huis samen met andere vrijwilligers en studenten. Ondanks dat Limbe een rustig stadje is waar men gewend is aan internationale vrijwilligers en medewerkers van internationale (westerse) bedrijven, wordt het huis voor alle veiligheid bewaakt.

Voertaal: Engels

Hoe daar te komen? Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die naar Kameroen vliegen. Tevens kun je vliegen vanaf Amsterdam, Brussel en Dusseldorf. De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en de reistijd. Je wordt opgehaald op de luchthaven door een privé chauffeur.

Bijzonderheden: Je kunt buiten het werk op het opvangcentrum ook mee naar een lokale scholen om samen met een medewerker van het LWC kinderen voor te lichten hoe om te gaan met dieren, in het bijzonder met apen.

In de weekenden kun je zelf of samen met anderen naar het strand of naar het dorpje gaan, waar veel restaurantjes met life-muziek te vinden zijn.Kameroen heeft een stabiele politiek en de veiligheid is dan ook goed te noemen.Website: www.worldofwildlife.nlKortom: een unieke ervaring, die je nooit meer vergeet!

Vrijwilligerswerk

Laatste nieuws

lees verder
06-01-2017
De Afrikaanse pinguin sterft een eenzame dood
Het zijn voornamelijk de Afrikaanse pingu├»ns die …
lees verder
03-01-2017
Het regenwoud redden vanuit de supermarkt
De grote apen zoals de orang-oetan, de gorilla en …
lees verder
02-01-2017
De baby-olifant als toeristische attractie
Er is maar weinig zo vertederend als een baby-olif…

Links

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Hoe kun jij helpen?

Adopteer een dier
Doneer aan World of Wildlife